Oralna higijena

Oralna higijena

Oralna higijena je najbolji način prevencije karijesa, gingivitisa, parodontitisa i drugih zubnih poremećaja. Ujedno, oralna higijena pomaže i u sprječavanju lošeg zadaha (halitoze).

Redovno održavanje oralne higijene neophodan je korak za održavanje zubnog i oralnog zdravlja. Kada se pravilno primjenjuje oralna higijena zubi su zdravi, čisti, bez naslaga plaka a desni su ružičaste i zdrave.

Oralna higijena sastoji se od osobne i profesionalne njege.

Zašto je potrebna profesionalna njega?


Redovno čišćenje zuba od strane doktora dentalne medicine važno je za uklanjanje plaka koji se može razviti čak i pored pažljivog četkanja zuba i čišćenja zubnim koncem, osobito na područjima kojima se teško može pristupiti upotrebom četkice za zube.
Čak i ako se iznimno trudite održavati oralnu higijenu te osim toga dosljedno svakodnevno koristite zubni konac, profesionalna njega će i dalje biti potrebna.

Za profesionalnu njegu mi koristimo posebne tehnike, specijalne instrumente i stalno se stručno usavršavamo kako bi postigli razinu oralne higijene koju je nemoguće postići osobnom njegom.
Profesionalno čišćenje uključuje uklanjanje zubnog kamenca a u slučaju potrebe struganje i poliranje korijena zuba (Deep Scaling and Root Planing).
To podrazumijeva upotrebu posebnih instrumenata i uređaja za uklanjanje naslaga sa zuba.
Usto, prilikom čišćenja imamo mogućnost obaviti detaljan preventivni pregled usta i zuba te ako se pojavi bilo kakva sumnja poduzeti daljnje preventivne i dijagnostičke radnje poput snimanja i sl.

Za optimalnu oralnu higijenu profesionalno čišćenje zuba trebalo bi obaviti svakih šest mjeseci.

Radno vrijeme

univ.mag.med.dent. JOSIP PRPIĆ,
dr.med.dent. spec. parodontologije
  • Parni datumi: 13:00 - 20:30 h
  • Neparni datumi: 07:00 - 14:30 h
  • Petak: 07:00 - 14:30 h

+385 (0)31 210 244

Radno vrijeme

LIDIJA PRPIĆ, dr.med.dent.
  • Parni datumi: 07:00 - 14:30 h
  • Neparni datumi: 13:00 - 20:30 h
  • Petak: 07:00 - 14:30 h

  +385 (0)31 202 097